Jane Iredale Purelash Mascara: Nikkelallergikeres bedste ven

18.11.10
Jane Iredale Purelash

Jane Iredale Purelash
Er du nikkelallergiker, og har du også problemer med makeup? Så er du måske allerede klar over, at rigtigt meget makeup indeholder nikkel og kan give problemer, hvis du er allergisk overfor nikkel. For langt de fleste af os er den lille smule nikkel, der er i makeup, ikke noget problem overhovedet, men hvis du har allergi overfor nikkel kan mødet med makeup være en meget ubehagelig oplevelse.

Den gode nyhed er, at der findes muligheder uden nikkel. Den dårlige nyhed er, at det ikke umiddelbart er til at se på indholdsdeklarationen, om der er nikkel i eller ej. Nikkelen i makeup stammer fra jern oxid, som er i stort set alle mascara og lignende. Men det er ikke ud fra deklarationen muligt at se, hvor meget nikkel der er i fra jern oxid, det kræver faktisk laboratorietests for at finde ud af indholdet af nikkel. Hvis du er nikkelallergiker, så kan jeg anbefale dig Forbrugerkemi.dk’s test af nikkelindholdet af en række makeupprodukter.

Anbefalet af læge
Men tilbage til Jane Iredale. Jane Iredales mascara er nemlig en af de få mascara på markedet, som nikkelallergikere kan bruge. Jeg kom selv først på sporet af den, da min veninde Louise, der er nikkelallergiker og har psoriasis, fortalte om den. Hun får den anbefalet af sin læge af samme årsag. Jeg har set Louises øjne efter et møde med en MAC eyeliner med højt nikkelindhold. Det så ikke rart ud.

Nikkelindholdet i Jane Iredales mascara er nemlig meget lavt og vil være et rigtigt godt bud på en mascara til nikkelallergikere. Mascara med lavt nikkelindhold er en sjældenhed. La Roche-Posays mascara, som netop er kommet til udvalgte apoteker i Danmar er også et godt bud. Den har Helene en test på vej af.

Jane Iredale Purelash Mascara er sammenlignet med almindelige mascara ikke dramatisk på nogen måde. Den giver længere og definerede vipper men ikke meget volumen eller dramatik.

Min anbefaling af denne mascara er derfor tvetydig. Hvis du ikke har problemer med nikkel findes der bunkevis af andre og meget bedre mascara derude. Men hvis du er nikkelallergiker, kan denne meget vel være en af de få mascara, du kan tåle, og så vil jeg derfor anbefale den på det varmeste.

Jane Iredale Purelash mascara
Jane Iredale Purelash Mascara
MAC Opulash mascara med den lilla børste
MAC Haute & Naughty mascara med den lilla børste
Maybelline The Falsies Mascara
Maybelline The Falsies Mascara
E.l.f. Lengthening and Defining Mascara
E.l.f. Lengthening and Defining Mascara
Lancome Hypnose Precious Cells
Lancome Hypnôse Precious Cells
Max Factor False Lash Effect Waterproof
Max Factor False Lash Effect Waterproof
Lash Architect
L'Oreal Lash Architect
Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *